Fırında Kaşarlı Tavuk

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: çok kolay

MALZEMELER

  • 2 adet derisi alınmış bütün tavuk göğsü
  • 1 su bardağı galete unu
  • 2 adet yumurta
  • 4 dilim kaşar peyniri
  • tuz
  • karabiber
  • kekik
  • pul biber
  • az miktarda tereyağı

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğüslerini ortadan ikiye bölün ve kemik kalmaması için kontrol ediln böldüğünüz parçayı hamburger ekmeği gibi kesip açın parçaları birbirinden ayırmamaya dikkat edin aralarına kaşar peyniri yerleştirip üzerine kekik serpin ve küçük parçalar halinde tereyağı koyun. Yumurtaları çırpın içerisine tuz, karabiber, pul biber ilave edip karıştırın. Hazırladığınız tavukları yumurtaya batırıp galete ununa bulayın. Hafif yağladığınız borcam tepsisine dizin üzerine küçük parçalar halinde tereyağı koyup fırında 20-25 dakika pişirin. Patates püresi ile veya sebzeli pilav ile servis yapın.