Güveçte Sebzeli Piliç

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 adettavuk
  • 1 su bardağı taze fasulye
  • 1 su bardağı taze ayıklanmış bamya
  • 1 tane iri doğranmış soğan
  • 3 tane küp doğranmış küçük domates,
  • 1 küp doğranmış yeşil kabak
  • 2 dilimlenmiş yeşil biber
  • 1 bardak su
  • tuz , karabiber
  • 6 kişilik

HAZIRLANIŞI

Tavuğu büyük parçalara ayırın. Biberi, soğanı ve diğer sebzeleri bir güveç kabına yerleştirip tavuk parçalarını da bu malzemenin üzerine ekleyin. Tuz ve karabiber de ilave edip orta sıcaklıktaki fırında ağzı kapalı olarak, 1 saat kadar pişirin.

Sıcak servis yapın.