Ispanaklı şinitzel

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 4 adet dövülmüş piliç göğsü
  • 200 gr ıspanak
  • 2 adet yumurta
  • 1 fincan un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,1/2 çay bardağı mayonez
  • ½ demet maydanoz
  • tuz
  • karabiber

HAZIRLANIŞI

Yumurtaları derin bir kaba kırdıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyin. Piliç göğsünü önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Ispanakları ve maydanozu yıkayın, ince ince doğradıktan sonra haşlayın. Mayonezi ıspanaklarla karıştırın. Servis tabağına aldığınız şinitzellerin üzerine ıspanaklı sosu dökerek servis yapın.