Ispanaklı Tavuk

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 1 adet tavuk
  • çerkez peyniri
  • 3/4 paket makarna
  • 1.5 kg ıspanak
  • beşamel sos malzemesi :
  • 40 gr margarin
  • 350 gr süt ve tvuksuyu kanşımı
  • 1 kahve fincanı un
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Ispanakları yıkayıp, suyunu iyice süzün, iki çorba kaşığı yağ ile iyice pişirip bir kaba koyun. Üzerine biraz çerkez peyniri rendesini serpiştirin. Markarnayı haşlayıp, içine bir miktar yağ koyduktan sonra iyice karıştırın ve ıspanağın üzerine koyun. Çerkez peyniri rendesi ile üzerini kaplayın. En üstüne de, haşlayıp deri ve kemiklerini ayıkladığınız tavuğu parçalar halinde yerleştirin. Üzerine boza kıvamında pişirilmiş beşamel sos dökün ve bir bıçakla alt katlara da geçmesini sağlayın. Kızgın fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Beşamel sosun hazırlanışı :

Unu yağda, orta hararette fazla sarartmadan kavrun. Daha sonra azar azar tavuk suyu ve süt karışımını ilave edin . Hızlı hızlı kanştırıp, boza kıvamına gelinceue kadark pişirin.