Kabak Püreli Tavuk

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 4 kişilik
  • 2 adet kabak
  • 4 adet tavuk göğsü
  • 200 gr yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 8 diş sarmısak
  • karabiber
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Kabakları temizleyin ve 4 parçaya bölün. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabakları ezerek püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı yoğurdu ayırıp kalanına 4 diş ezilmiş sarımsak ekleyin ve kabak püresiyle karıştırın. Ayırdığınız yoğurda, kalan ezilmiş sarımsak, karabiber, salça ve tuzu ekleyip karıştırın. Tavuk göğüslerini bu sosla terbiye edin ve yağsız tavada arkalı öndü pişirin. Kabakla beraber servis yapın.