Kremalı Tavuk 3

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 adet derisi ,kemiği ayrılmış tavuk göğsü
  • yarım su bardağı krema
  • yarım su bardağı sek beyaz şarap
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarmısak, dilimlenmiş
  • 4 dal taze fesleğen
  • 100 gr kurutulmuş domates
  • 2 kişilik

HAZIRLANIŞI

Tavuğu tuz ve biberle ovun. Yağı kalın dipli bir tavada kızdırıp, tavuğu ekleyerek altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika yüksek ateşte kızartın. Sarmısağı ilave edin ve 30 saniye kadar daha pişirin. Krema, beyaz şarap ve

domatesi ekleyerek kaynamaya bırakın. Tavanın kapağı kapalı olarak, kısık ateşte, tavuğu yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Tavadan alıp servis tabaklarına paylaştırın. Tavada kalan sosa fesleğeni ialve edin ve sos yoğunlaşıncaya kadar yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin. İsteğe göre tuz ve biber ekleyip, servis tabaklarına paylastırdığınız tavuğun üzerine sosu dökün.