Milföylü Tavuk

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 5 Adet Tavuk Baget
  • 4 Adet Orta Boy DOmates
  • 2 Diş Sarmısak
  • 5 Adet Arpacık Soğan
  • 5 Yaprak Milföy Hamur
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 3-4 Yemek Kaşığı Margarin
  • 1 yumurta
  • Tuz-Karabiber ve İsteğe Göre Kimyon

HAZIRLANIŞI

Margarin eritilir.Tavuk Bagetler yağda pembeleşinceye kadar kızartılıp ayrı bir kaba alınır. Arpacık soğanlat yağda pembeleştirilir.Üzerine Domates ilave edilip kavrulur.Daha sonra sarmısaklar ilave edilir.ݝsteğe göre tuz karabiber ve kimyon ilave edilip bagetler bu karışımın içine konulur. Üzerini örtecek kadar su ilave edilir. Yarım saat kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır.

ݝyice piştikten sonra bagetler karışımın içinden alınır.

Suyu ayrı bir kaba süzülür. Milföy hafif açıldıktan sonra

pişmiş olan baget milföyüm ortasına yerleştirilir. yanına suyu süzülmüş malzemeden konur.Kemiği dışarıda kalacak şekilde bohçalanır. Hazırlanmış bohçalar bir tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp 15 Dakika fırınlanır. Üzerileri kızardıktan sonra servis tabağına alınır süzülen sostan üzerine gezdirilip patates püresi ile servis yapılır.