Pakiistan Usulü Piliç Eti

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
  • 1 diş sarmısak ince doğranmış
  • 1 çay kaşığı rezene tohumu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal
  • ı/2 çay kaşığı kırmızı biber (paprika)
  • 1/4 çay kaşığı kimyon
  • 1/4 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 4 parça piliç eti (but veya ön kol)
  • 1 su bardağı doğranmış soğan
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
  • Süslemek için maydanoz yaprakları

HAZIRLANIŞI

Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdeçal, paprika, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin. Yağı geniş bir tavada kızdırın. Piliç etini ilave edip ara sıra çevirerek hafif kızartın. Tavadan çıkartın ve bekletin. Aynı tava içinde orta ateşte soğanları hafif kavurun. Sarmısak karışımını karıştırın ve 1-3 dakika pişirin. Piliç etini tekrar tavaya koyun ve su ilave edin. Kaynama noktasına getirin. Ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Etin iyice piştiğini anlamak için bir çatal batırarak kontrol edin. Haşlanmış sıcak pirinç üzerine koyarak servis yapın. Üzerine doğranmış maydanoz serpin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.

4 Kişilik

Her servis 431 kalori, 37 gr. Protein, 19 gr. Yağ, 27 gr. Karbonhidrat, 1 gr. Lif, 107 miligram kolesterol, ve 588 miligram sodyum içerir.