Sardalya Soslu Tavuk
ZORLUK:
MALZEMELER
-
4 tavukgöğsü filetosu
-
2 sardalya filetosu - salamura
-
1 demet maydanoz
-
1 çorba kaşığı limon suyu
-
2 diş sarmısak
-
2 küçük soğan
-
4 çorba kaşığı un
-
20 gr tereyağı
-
5 çorba kaşığı zeytinyağı
-
50 gr kapari
-
karabiber, tuz
-
4 kişilik
HAZIRLANIŞI
Tavuk filetolarını una bulayıp, yağda her iki tarafını 3-5 dakika orta sıcaklıktaki ateşte kızartın. Maydanozların saplarını ayırın. Sarımsak, maydanoz, soğan, zeytinyağı ve kapariyi mutfak robotunda püre haline getirip; tuz, biber ve limon suyu ekleyin.
Filetoları ince ince dilimleyip üzerlerine hazırladığınız dökün.
İsteğe bağlı olarak kapari, haşlanmış taze fasulye vekızarmış küçük ekmek dilimleriyle servis yapabilirsiniz.