Sardalya Soslu Tavuk

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 4 tavukgöğsü filetosu
  • 2 sardalya filetosu - salamura
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarmısak
  • 2 küçük soğan
  • 4 çorba kaşığı un
  • 20 gr tereyağı
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 50 gr kapari
  • karabiber, tuz
  • 4 kişilik

HAZIRLANIŞI

Tavuk filetolarını una bulayıp, yağda her iki tarafını 3-5 dakika orta sıcaklıktaki ateşte kızartın. Maydanozların saplarını ayırın. Sarımsak, maydanoz, soğan, zeytinyağı ve kapariyi mutfak robotunda püre haline getirip; tuz, biber ve limon suyu ekleyin.

Filetoları ince ince dilimleyip üzerlerine hazırladığınız dökün.

İsteğe bağlı olarak kapari, haşlanmış taze fasulye vekızarmış küçük ekmek dilimleriyle servis yapabilirsiniz.