Sarımsaklı Patates ve But

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • (4 kişilik)
  • 4 0rta boy patates
  • 6 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber
  • Yarım çay bardağı mısır özü yağ
  • 4 tane parça but
  • Yarım limon suyu
  • Bir kase yoğurt
  • Bir çay kaşığı salça

HAZIRLANIŞI

Patatesler küp şeklinde doğranır tencereye yağ konur. Patatesler eklenir tuz katılır, kapağı kapanıp su koymadan kendi buharıyla pişer. Yumuşayınca ocak kapanır, butlar limon suyu ve tuzla ovulur üzerine bir kaşık yoğurt ve salça karıştırılıp sürülür. Bu hem yumuşak yapar hem de güzel kızarmasını sağlar. Fırına verilir. Piştikten sonra servis tabağına alınır, yanına patatesler konur. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber dökülür. Kolay olduğu kadar çok da lezzetlidir.