Soğuk Tavuk Rulosu

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

zorZORLUK:

MALZEMELER

  • bir adet tavuk
  • iki adet havuç
  • 13-15 adet yeşil fıstık
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • yarım tabaka yağlı kağıt
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • bir adet soğan
  • tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Tavuğu temizledikten sonra soğan ve havuçla birlikte tuzlu suda haşlayın. Haşladığız tavuğu kemiklerinden ayırıp, derisiyle birlikte fındık iriliğinde doğrayın.

Tavukla beraber haşladığınız havucu ufak ufak doğrayın. Bunu havuç, kabuklan soyulmuş fıstıklar, kuş üzümü ve karabiberle birlikte karıştırın. Bu kanşıma iki-üç çorba kaşığı tavuk suyunu ilave edip,karıştırın. İkiye katlandığınız yağlı kağıdın üzerine galeta ununu serpin, üzerine hazırlamış olduğunuz karışımı dökün. Yağlı kağıdı sıkıştırarak sarıp, 5-6 cm kalınlığında bir rulo yapın. Uçlarını büzüp, sıkıca bağlayın. Ruloyu buzdolabında bir gece bekletip, daha sonra dilimler halinde kesin, soğuk olarak servis yapın.