Soyalı Tavuk

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 700 gr. Tavuk (Beyaz Et)
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • 2 Büyük Boy kuru soğan
  • 100 gr. Pırasa
  • 100 gr.Havuç
  • 100 gr.Beyaz lahana
  • Yarım su bardağı mantar
  • 3/4 çay bardağı mısır tanesi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Knorr baharatlı çeşni.

HAZIRLANIŞI

Soğan, beyaz lahana lahana, havuç, pırasa 10 cm. uzunluğunda ince ince doğranır. Tavuk eti kuşbaşı olarak hazırlandıktan sonra derin bir teflon tavada yaklaşık yarım su bardağı sıvı yağda kızartılırark doğranmış olan sebzeler tavuğa eklenir.Sebzelerin eklenmesinden yaklaşık 5 dakika sonra yarım çay bardağı soya sosu eklenerek tavadaki malzemeler karıştırılır. Sebzeler piştikten sonra içine mantar ve mısırımızı da ekleyip üzerine Baharatlı çeşnimizi serptikten sonra servise hazırdır.

 

NOT : Soya sosu ve baharatlı çeşni tuzlu olduğundan tuz kullanmamanızı tavsiye ederim.