Cevizli Köfteli Pilav

Yayınlanma Yarışma Tarifleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 2 Su bardağı Amerikan Pirinci
  • 3,5 Su bardağı sıcak su
  • 2 büyük kuru soğan
  • 5 çarliston biber
  • 1 demet maydonoz
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 6 yemek kaşığı mısırözü yağı
  • 1 tatlı kaşığı nane,
  • 1 tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 150 gr yağsız kıyma
  • 75 gr ceviz

HAZIRLANIŞI

150 gr yağsız kıymadan fındık büyüklüğünde minik top köfteler hazırlanır. Ayrı bir yerde sıvı yağda kızartılır. Ardından yağsız tavada ufalanmış ceviz parçaları hafif kavrulur. Köfte ve cevizler bir kenara ayrılır.Küçük doğranmış soğanlar 6 yemek kaşığı mısırözü yağında hafif kavrulur. Ardından küp küp doğranmış biberler ilave edilerek pempeleşinceye kadar birlikte kavrulur. Domates ve biber salçasıda ilave ettikten sonra pirinçle birlikte 1-2 dakika daha kavrulur.Sıcak su ilave ettikten sonra ince ince doğranmış maydonoz,nane tuz,şeker ilave edilir.

Pişen pilava, demlendikten sonra ceviz ve köfteler ilave edilir

Pilav servise hazırdır.