Çiğdem Gungörün Tarifi

Yayınlanma Yarışma Tarifleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 küçük boy patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1+1 çay bardağı kaşar peyniri
  • 1/2 çay bardağı beyaz peynir
  • Karabiber ; pul biber , az miktarda kekik , kimyon ve tuz
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu

HAZIRLANIŞI

Tavuk ve patates ayrı ayrı haşlanır. Tavuklar ufak parçalar halinde didiklenir. Patates püre haline getirilir ve diğer malzemelerle birlikte hepsi karıştırılır. (geriye sadece 2 yumurta; 1 çay bardağı kaşar ve galete unu kalır) Tamamı güzelce yoğurulur. Ve seraya uzun köfteler halinde sarılır. Bunlar 2-3 saat buzdolabın bekletilir. Daha sonra 2 yumurta, kalan kaşar peyniri ve bir parça tuz işle çırpılır. Hazırlanmış olan uzun uzun köfteler kare kare kesilir. Yumurtalı harca batırılır. Arkasından Galete ununa bulanarak kızgın yağda pişirilir.