Fıstıklı Mantarlı Pilav

Yayınlanma Yarışma Tarifleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağına yakın su
  • 1/2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1/2 demet dereotu
  • 250 gr küçük kesilmiş mantar
  • 1 su bardağı bezelye
  • soya sosu
  • 1/2 demet taze soğan
  • karabiber
  • köri
  • çok az tuz
  • dolmalık fıstık (2 paket)

HAZIRLANIŞI

Tereyağını eritin, sonra soğan, dereotu, mantarları, dolmalık fıstığı ve bezelyeyi ilave ederek 5-10 dakika kadar kavurun. Daha sonra suyu ilave ederek yıkanmış pirinçleri, biraz soya sosu ve baharatları ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın ve 3 dakika daha ateşte tutun. Altını kapatıp fıstık mantarlı pilavınızı demlemeye bırakın.