Fıstıklı Mantarlı Pilav
ZORLUK:
MALZEMELER
-
2 su bardağı pirinç
-
3 su bardağına yakın su
-
1/2 çorba kaşığı tereyağ
-
1/2 demet dereotu
-
250 gr küçük kesilmiş mantar
-
1 su bardağı bezelye
-
soya sosu
-
1/2 demet taze soğan
-
karabiber
-
köri
-
çok az tuz
-
dolmalık fıstık (2 paket)
HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritin, sonra soğan, dereotu, mantarları, dolmalık fıstığı ve bezelyeyi ilave ederek 5-10 dakika kadar kavurun. Daha sonra suyu ilave ederek yıkanmış pirinçleri, biraz soya sosu ve baharatları ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın ve 3 dakika daha ateşte tutun. Altını kapatıp fıstık mantarlı pilavınızı demlemeye bırakın.