İçli Pirinç Köftesi

Yayınlanma Yarışma Tarifleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Amerikan pirinci
  • 3 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı ufalanmış tulum peyniri
  • tuz
  • karabiber
  • kızartma yağı
  • mısırunu

HAZIRLANIŞI

Pirinç, 3 su bardağı kaynamış suyun içinde haşlanır. Suyun içine bir tatlı kaşığı kadar tuz atılır. Suyunu tamamen çekince ateşten indirilir ve içerisine margarin, yumurta, kasar peyniri rendesi, tuz, karabiber ilave edilerek karıştırılır. Elde edilen karışımdan 4-5 cm çapında yuvarlak köfteler yapılır. Koftelerin ortası açılarak içleri tulum peyniri ve ceviz karişimi ile doldurulur ve kapatılır. Hazırlanan köfteler mısır ununa bulanır ve yağda kızartılır. Üzerine sarımsaklı, domatesli sos hazırlanır ve sıcak sıcak servis yapılır.