Mehmet Atılganın Tarifi

Yayınlanma Yarışma Tarifleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 su bardağı amerikan pirinci
  • 4 su bardağı etsuyu
  • 1/2 adet limon
  • 300 gr kuzu kuşbaşı
  • karabiber
  • pulbiber
  • 4-5 yaprak taze nane
  • 1-2 yemek kaşıgı domates salçası
  • birkaç dal maydanoz
  • 15-20 adet kuru dolmalık patlıcan
  • 2 baş kurusoğan

HAZIRLANIŞI

Pirinç yıkanıp süzülür patlıcanlar 3-5 dakika haşlanıp süzülür kuşbaşı etler bıçakla ufak ufak doğranır soğanlar yemeklik doğranıp pembeleşinceye kadar kavrulur etler katılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Pirinç katılır, 1 bardak etsuyu ıle diri bir pilav yaplıp 10-15 dakika dınlendirilir. Maydanoz ve naneler doğranıp karıştırılır, dolmalık kuru patlıcanların içine doldurulur tencereye dikine yerleştirilir. Salça limon suyu ve et suyu karıştırılıp tencereye aktarılır yarım saat pişirilir.