Mehmet Atılganın Tarifi
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 su bardağı amerikan pirinci
-
4 su bardağı etsuyu
-
1/2 adet limon
-
300 gr kuzu kuşbaşı
-
karabiber
-
pulbiber
-
4-5 yaprak taze nane
-
1-2 yemek kaşıgı domates salçası
-
birkaç dal maydanoz
-
15-20 adet kuru dolmalık patlıcan
-
2 baş kurusoğan
HAZIRLANIŞI
Pirinç yıkanıp süzülür patlıcanlar 3-5 dakika haşlanıp süzülür kuşbaşı etler bıçakla ufak ufak doğranır soğanlar yemeklik doğranıp pembeleşinceye kadar kavrulur etler katılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Pirinç katılır, 1 bardak etsuyu ıle diri bir pilav yaplıp 10-15 dakika dınlendirilir. Maydanoz ve naneler doğranıp karıştırılır, dolmalık kuru patlıcanların içine doldurulur tencereye dikine yerleştirilir. Salça limon suyu ve et suyu karıştırılıp tencereye aktarılır yarım saat pişirilir.