Mengen Pilavı

Yayınlanma Yarışma Tarifleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 500 gr baldo pirinç
  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 150 gr tereyağı
  • 150 gr mantar
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 6 bardak et suyu
  • 1 tatlı kaşıgı toz şeker
  • 1 tatlı kaşıgı kekik
  • 1 demet dereotu
  • 1 su bardağı ceviz içi tuz
  • karabiber

HAZIRLANIŞI

Pirinci soguk su ile yıkayıp suyunu süzün. Mantarı incecik kıyın. 2 adet soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. 3 yemek kaşığı tereyağında kavurun 250 gr kuzu etini ekleyip et suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Kekik ile tatlandırın daha sonra kıydığımız mantarları ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kavurun, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve karışıma ilave edin. Daha sonra et suyunuda katıp 30 dakika pişirin. Pirinci ilave edip tuz, şeker, karabiber ile tatlandırın. 15 dakika kısık ateşte pişirin. Servis yapmadan önce üzerine erittiğimiz kalan yağı gezdirip incecik kıyılmış dereotu ve ceviz ile servis yapın.