şara şura Pilavı

Yayınlanma Yarışma Tarifleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 3 su bardağı calrose pirinç
  • 2 adet iri domates
  • 2 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarmısak
  • Zeytinyağı
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağında, kuru soğan pembeleşene kadar kavurun ve üzerine halka halka doğranmış kırmızı dolmalık biber ekleyin ve kavurun. Kabukları soyulmuş iri doğranmış domates de ilave ederek biraz çevirin. Sonra pirinç ekleyerek bir iki kez kavurun. Tüm malzemenin üstünü 2 parmak geçecek kadar su ve tuz ekleyin. 3 dakika hızlı ateşte ve 3 dakikada yavaş ateşte pişirin ve 3 dakika da demledikten sonra pilavı servise sunun.