Yuvalama
ZORLUK:
MALZEMELER
-
500 gr pirinç
-
250 gr yağsız kıyma
-
ufak bir soğan
-
5 kaşık un
-
2 yumurta
-
tuz
-
karabiber
-
Yoğurt
-
haşlanmış nohut
-
haşlanmış kuşbaşı et
HAZIRLANIŞI
Pirinçler ıslatılıp makinada çekilir. Kıyma, soğan, un tuz ve biber ile makinadan geçirilip yoğurulur. Avuç içinde nohut büyüklüğünde yuvarlamalar yapılır. Diğer tarafta süzme yogurt bir yumurta ile kısık ateşte 1-2 taşım kaynatılır. Haşlanmış et ve nohuta önce yuvarlamalar ilave edilip bir iki taşım kaynatılır. Üstüne de yoğurt boşaltılır. Hepsi karıştırılır. Yoğurttan sonra kaynatma yapılmaz. Yüzüne yağ ile nane yakılıp dökülür. Pirinç pilavı ile Ramazan Bayramı ve davetlerde Gaziantepte yenmesi adettir.