Kabak Omlet

Yayınlanma Yumurta Yemekleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 1 kabak, ince kıyılmış
  • 4 dilim pastırma
  • 3 domates
  • 4 yumurta
  • 100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1/4 su bardağı bira
  • 6 zeytin
  • 1/ 4demet maydanoz, doğranmış
  • 2 çay kaşığı nişasta
  • tuz
  • 6 kişilik

HAZIRLANIŞI

Domatesleri soyup dörde bölün. Pastırmaları küçük parçalar halinde doğrayın. Bir kapta yumurtaları çırpın.

Kabakları domateslerle beraberce pişirdikten sonra başka bir tavada bu defa pastırmalarla beraber kızartın.

Daha sonra yumurtaları, kaşarpeynirini, maydanozu, tuzu ve birayı karıştırıp kabakların üzerine boşlatın ve 15 dakika kadar ısıtın. Domates suyu ile nişastayı karıştırıp koyulaştırdıktan sonra üzerine dilimlediğiniz eytinleri ekleyin.

Omlet hazır olduktan sonra , sosla beraber servis yapın.