Mantar Kavurma
ZORLUK:
MALZEMELER
-
50 gr tereyağı
-
3 adet yumurta
-
1 kg mantar
-
2-3 diş sarımsak
-
tuz
-
üzerine:
-
1 kase sarımsaklı yoğurt
-
50 gr tereyağı
-
kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine yumurtalar kırılarak pişirilir. Daha sonra güzelce yıkanan mantarlar büyüklüklerine göre dörde bölünerek tencereye konulur, daha sonra sırasıyla sarımsaklar ufak ufak doğranarak,
tuz ile birlikte eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Diğer tarafta tereyağı ile kırmızı biber yakılır. Suyu çeken mantarlar et kavurur gibi kavrulur, daha sonra bir servis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt konulur, üzerine yakılan kırmızı biberli yağ dökülür ve servis yapılır.