Patatesli Pirinçli omlet
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
-
3 adet patates
-
4 adet yumurta
-
1 kahve fincanı süt
-
1 çorba kaşığı soya yağı
-
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Soğuk suyun içinde 2 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün. Bir tavada yağı kızdırıp patatesleri pembeleşinceye kadar kızartın. Ayrı bir kabın içinde yumurtaları kırın ve süt ile birlikte çırpın. Pirinç, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bu karışımı patateslere ilave edin. Bir tavada yağı kızdırıp patatesli pirinçli karışımı tavaya alın ve altlı üstlü kızartın. Sıcak servis yapabilirsiniz.