Yağda Yumurta
ZORLUK:
MALZEMELER
-
4 ADET KÖY VEYA ÇiFTLiK YUMURTASI
-
SIZMA VEYA EKSTRA EKSTRA ZEYTiN YAİI VEYA TEREYAİ
-
TUZ, KARABİBER
-
PİşİRME KABI : MÜMKÜSE CAM KAPAKLI TEFLON TAVA
HAZIRLANIŞI
TAVAYA MAKUL MİKTARDA ( 50 GR ) ZEYTYİN YAİI KOYUNUZ, VEYA ÇOK AZ ISITARAK ERİMESİNİ SAİLADIİINIZ TEREYAİ İÇİNE 2 ADET YUMURTAYI İLAVE EDİNİZ. TUZ VE KARABİBER KOYDUKTAN SONRA TAVANIN CAM KAPAİINI KAPATIN VE HIZLI ATEşTE YUMURTANIN BEYAZI PİşİNCEYE KADAR PİşİRİNİZ. (3 DAKİKA YETER VE SARISI PİşMESE DAHA İYİ OLUR )
NOT: GEREK TEREYAİINI GEREK ZEYTİN YAİINI TAVADA ASLA YAKMADAN YUMURTALARI İLAVE EDİNİZ. ZATEN İşİN PÜF NOKTASI DA BURASIDIR.DİİER SIVI VEYA KATI YAİLAR TAVSİYE EDİLMEZ.